Voorwoord & Visie

Welkomstwoord

Beste bezoeker, beste badmintonliefhebber,

Badminton is de snelste sport ter wereld en daar mogen we terecht trots op zijn! Een catchy en fancy all-round sport, indoor en outdoor, die je zowel in team als individueel kan spelen, is misschien wel de meest onderschatte sport van het moment. We zijn een hechte sportgemeenschap waarvan het aantal nieuwe spelers (volgens Badminton Vlaanderen) in 2023 met 2% steeg. Kortom, Badminton is een sport in de lift! Een lift in een wolkenkrabber! En met onze rackets schrapen wij de wolken, proeven wij de lucht en slaan we op de kiekens en de ganzen!
Want daar draait het om: bewegen, zweten, en een gezonde portie inzet & agressie. De pluim moet vliegen, de shuttle moet over het net.

Wie zijn wij?

Onze club draait op vrijwilligers. Een dikke pluim voor ons bestuur: zij bestaan uit vertegenwoordigers van elke leeftijdscategorie, van onze jonkies tot de anciens, en van elk speelniveau; of je nu recreant, jeugdspeler of competitiespeler bent, zij zetten de lijnen uit waarop wij spelen. Elk jaar smaakt onze spaghettiavond in november beter, en op de zomer BBQ schijnt de zon elk jaar een beetje harder. De dynamiek die straalt uit onze jongeren is fantastisch. Wij hebben een oude garde die even lang de cafetaria openhoudt dan op het veld staat, we zitten met talloze recreanten die de nieuwe zaal doen opleven, competitiespelers die de eer van Wolvertem verdedigen in héél Brabant, en met een zeer talentvolle jeugdploeg die ons elk jaar meer verbaast.

Badminton in België is booming business: anno 2016 verdedigden we zelfs de landskleuren op de Olympische Spelen. Badminton in Wolvertem is pure ambiance: wij zijn meer dan sporters, wij zijn kameraden, op en naast het veld.

Welkom in onze kleine gemeente, welkom in onze grootse club. Klein, maar fijn. Groots, maar bescheiden.

Geschiedenis: “Een club waar de shuttle blijft vliegen

Om de geschiedenis van Badmintonclub Wolvertem te kennen moet reeds teruggaan naar de beginjaren ’70. Onze club is dan ook één van de oudste badmintonclubs uit Vlaams-Brabant!

Vroeger sprak men niet Badmintonclub Wolvertem maar van Badmintonclub Imde.
Al snel werd de sporthal van Imde te klein voor een sport die zo een groei en succes kende en er werd besloten te verhuizen naar de sporthallen van Wolvertem en Meise. De sporthal van Wolvertem bleek qua accommodatie de meeste geschikte te zijn. Voor zij die vaak aan tornooien/competitie hebben deelgenomen, weten dat wij met de sporthal van Wolvertem over één van de beste zalen van Vlaams- Brabant beschikken, zowel qua vloer als verlichting.

Sedert 21 maart ’96 is de Badminton Club Wolvertem, tot dan een feitelijke vereniging, overgegaan in een Vereniging Zonder Winstoogmerk of V.Z.W.

Sindien heeft Badmintonclub Wolvertem heel wat successen gekend. Onze herenploeg speelde op een gegeven moment tweemaal kampioen en stond op het punt om naar Liga (Vlaams Niveau) te promoveren. Onze gemengde ploeg en vrouwenploeg spelen nog steeds op een hoog niveau. In deze periode kende BCW een sterke groei in het aantal jeugdspelers, die na een dieptepunt tijdens corona-pandemie van 2020, terug aan een opmars bezig is. Vandaag kennen we zelfs een volledig herenploeg uit jeugdspelers. We zijn ambitieus en gaan voor meer!

Tot op vandaag staat onze club nog steeds gekend als een club met veel doorgroei mogelijkheden met een uitstekende jeugd -en competitiewerking waar het clubgevoel met een gezonde winnaarsmentaliteit heerst. Bovenal vormen we één club, klein, fijn en ambitieus.

Visie: “We Are Winners”

We zijn meer dan een badmintonclub, wij zijn één familie, één team , één club: wij zijn BC Wolvertem!

De ankerpunten van onze club: 

  1. Respect:  voor je medespeler, clubgenoten, trainer en tegenstander. Een gezonde mentaliteit die noodzakelijk is voor een goede clubsfeer.
  2. Inzet/motivatie: elke dag geven we het het beste van onszelf. Of dit nu tijdens de training , op tornooien of op competitie is, we gaan ervoor en geven ons voor de volle 200% ! We zijn een club met een verzorgde jeugdopleiding gericht op een sterke competitiewerking, met een vechtersmentaliteit en een gezonde portie ambitie. Wij zijn knokkers en deinzen niet terug als het even niet mee zit. Op en naast het veld zijn we fair en oprecht. 
  3. Spelplezier: Iedereen is vrij om te spelen wanneer en met wie hij of zij wil. Wij willen vooral dat iedereen zich amuseert en aan het sporten gaat. Ons clubreglement is hierbij onze bijbel. 
  4. Verantwoordelijkheid: met vrijheden komen verantwoordelijkheden. We laten als club heel wat toe, maak hier dan ook geen misbruik van. 
  5. Aanspreekbaarheid: Heb je praktische vragen? Spreek dan gerust iemand van ons bestuur aan.  Zit je met iets persoonlijks waar je het graag over wil hebben bij een goed gesprek? Ga in gesprek met onze API ( Aanspreekpunt Integriteit).

 

 

Instagram
Facebook