Voorwoord

Welkomstwoord

Beste bezoeker, beste badmintonliefhebber,

Badminton is een sport in de lift! Een lift in een wolkenkrabber! En met onze rackets schrapen wij de wolken, proeven wij de lucht, slaan we op de kiekens en de ganzen!
Want daar draait het om: bewegen, zweten, en een gezonde portie agressie. De pluim moet vliegen, de pluim moet over het net.

Onze club draait op vrijwilligers. Een dikke pluim voor ons bestuur: zij zetten de lijnen uit waar wij op spelen. Onze spaghetti smaakt elk jaar beter, op de BBQ schijnt de zon elk jaar een beetje harder, en de dynamiek die straalt uit onze jongeren is fantastisch. Wij hebben een oude garde die even lang de cafetaria openhoudt dan op het veld staat, we zitten met talloze recreanten die de nieuwe zaal doen opleven, competitiespelers die de eer van Wolvertem verdedigen in héél Brabant, en een talentvolle jeugdploeg die ons elk jaar meer verbaast.

Badminton in België is booming business: anno 2016 verdedigden we zelfs de landskleuren op de Olympische Spelen. Badminton in Wolvertem is pure ambiance: wij zijn meer dan sporters, wij zijn kameraden, op en naast het veld.

Welkom in onze kleine gemeente, welkom in onze grootse club. Klein, maar fijn. Groots, maar bescheiden.

Geschiedenis

Om de geschiedenis van Badmintonclub Wolvertem te kennen moet reeds teruggaan naar de beginjaren ’70. Onze club is dan ook één van de oudste badmintonclubs uit Vlaams-Brabant!

Vroeger sprak men niet badmintonclub Wolvertem maar van Badmintonclub Imde.
Al snel werd de sporthal van Imde te klein voor een sport die zo een groei en succes kende en er werd besloten te verhuizen naar de sporthallen van Wolvertem en Meise. De sporthal van Wolvertem bleek qua accommodatie de meeste geschikte te zijn. Voor zij die vaak aan tornooien/competitie hebben deelgenomen, weten dat wij met de sporthal van Wolvertem over één van de beste zalen van Vlaams- Brabant beschikken, zowel qua vloer als verlichting.

Sedert 21 maart ’96 is de Badminton Club Wolvertem, tot dan een feitelijke vereniging, overgegaan in een Vereniging Zonder Winstoogmerk of V.Z.W. Concreet houdt dit in dat de club gedirigeerd en gecontroleerd wordt door een Raad van Beheer die om de vier jaar herkozen wordt.